Groothuis standaard variant van maatwerk schoenen

Groothuis GB15 wit zijkantOrthopedisch schoenmaker Groothuis staat bekend om de custom schaatsschoenen. Menig schaatstopper rijdt op custom Groothuis schoenen. Maar de prijs van €965,- houdt subtoppers wellicht nog wat tegen. Voor die doelgroep biedt Groothuis voor €485,- ook een standaard schaatsschoen.

Groothuis standaard schaatsschoen

De laatste jaren was Groothuis alleen in de markt met maatwerk schaatsschoenen. Maple voerde een tijdje de G4 schaatsschoen met krokodillenleren print die door Orthopedisch schoenmaker Ger Groothuis ontworpen was. Maar nu biedt Groothuis dus een eigen standaard schaatsschoen. De standaard schaatsschoen van Groothuis heeft dezelfde hoogwaardige kwaliteit als de maatwerk schaatsschoen. De standaard schoenen worden op dezelfde manier vervaardigd als de custom schaatsschoen en doen qua kwaliteit niet onder voor de custom schaatsschoenen. De prijs is met €485,- slechts de helft. 

Verschil maatwerk schaatsschoen en standaard schaatsschoen Groothuis

De standaard schaatsschoen van Groothuis wordt vervaardigd uit een standaard leest terwijl voor de custom schaatsschoen eerst een gipsen afdruk van de voet gemaakt wordt. Bij de custom schaatsschoenen kan de klant de kleur kiezen terwijl er voor de standaard schaatsschoen 2 vaste kleuren zijn, zwart en wit, in beide gevallen met goud afgewerkt.

Eigenschappen Groothuis standaard schaatsschoen

Groothuis GB15 zwart zijkant

De carbonkuip is niet te hard en niet te zacht en dat geeft een goed gevoel met het ijs. Er zit nog wat torsie in de schoen en dat geeft voldoende sturing. De schaatsschoen is volledig thermoplastisch zodat de pasvorm van de schoen aangepast kan worden.