Schaatsen slijpen kan je zelf leren!

Zelf Schaatsen slijpen?

Voorkom botte schaatsen. Want schaatsen slijpen is te leren!

Het antwoord is simpel: Schaatsen slijpen kan je zelf leren. Wie vaak schaatst krijgt eerder botte schaatsen en dan is het gemakkelijk als je zelf schaatsen kan slijpen. Want zelf schaatsen slijpen is niet alleen goedkoper,  je kan ook slijpen wanneer jij dat wil en zo ben je altijd verzekerd van scherpe schaatsen. Dat scherpe schaatsen beter schaatsen hoeven we niemand te vertellen. Bekijk hier dus hoe je schaatsen moet slijpen en zorg dat je schaatsen altijd scherp zijn met de juiste ronding voor je naar de kunstijsbaan gaat of een mooie toertocht gaat schaatsen .......  

Lees meer over schaatsen slijpenSchaatsen slijpen kan je zelf leren!

Schaatsen slijpen met de Sharpmaster getest!

 

De sharpmaster, slijpen zonder slijpblok

Wil je schaatsen slijpen? De sharpmaster is een handig gepatenteerd slijpapparaatje voor schaatsen. Maar bij veel ervaren schaatsers is er scepsis. Zij zijn gewend de schaatsen met slijpsteen en slijptafel en zo de schaats precies haaks te slijpen. Of de sharpmaster tot hetzelfde resultaat leidt is door ons getest en kwamen tot de conclusie dat schaatsen slijpen met de Sharpmaster vooral een kwestie van vertrouwen is.

 

Lees meer: Schaatsen slijpen met de Sharpmaster getest!

Schaatsen slijpen met de Gizmo

Schaatsen slijpen zonder slijpblok? Kan dat?

Schaatsen slijpen is niet langer gekoppeld aan slijpblok en slijpsteen. In het schaatsen slijpen ontstaan langzaam maar zeker nieuwe ideeën. Het traditionele schaatsen slijpen met slijptafel is niet meer de enige mogelijkheid. Schaatstest.nl spotte de Gizmo van Zandstrasport, een nieuw handzaam instrument dat naar onze mening voortborduurt op de reeds langer bestaande Sharpmaster .

Lees meer: Schaatsen slijpen met de Gizmo