Schaatskleding: Schaatspakken, schaatsbroeken, schaatsjacks

Schaatskleding en schaatspakken

Schaatstest behandelt naast schaatsen ook schaatskleding. Denk aan maatwerk schaatspakken voor de topsporter, wedstrijdpakken of marathonpakken voor de wedstrijdschaatser of schaatskleding voor de recreant of voor op natuurijs op Weissensee of Elfstedentocht.

Schaatskleding, schaatspakken:

Merken schaatskleding en schaatspakken die we behandelen zijn Forte, Hunter, Lorini, Craft en Bioracer. Met Forte en Hunter hielden wij uitgebreide interviews om het bedrijf en de activiteiten te beschrijven. Thermo onderkleding vind je hier.

Forte Schaatskleding

forte-sportswearForte is een bekend merk in schaats- en wielerkleding. Producent achter Forte is de Nederlandse schaats- en wielerkledingfabrikant Sportconfex van Bert  van der Tuuk en zijn vrouw Kaska Rogulska (wereldkampioene masters B bij de Dames).

Lees meer: Forte Schaatskleding

Hunter Schaatskleding

logo hunterHunter en Bioracer zijn bekende merken in schaats- en wielerkleding. In 2011 werd Hunter overgenomen door  Bio-Racer. Bioracer is in de Benelux marktleider op het gebied van gesublimeerde wielerkleding. Vanaf de oprichting van Bioracer draait het al om biomechanica. Hunter profiteert sinds de overname van deze samenwerking terwijl het zelf ook al meer dan 25 jaar teamkleding maakt.

Lees meer: Hunter Schaatskleding

Craft Schaatskleding

craftlogoCraft ismomenteel was lang hét merk schaatskleding omdat het de sponsor was van de Nederlandse KPN Schaatspakken. Het gaat dan om dure speedpakken, maar Craft heeft een bredere lijn van schaatspakken, thermopakken, schaatsjacks, onderkleding en ritsbroeken. Craft schaatskleding is nog wel in de meeste schaatswinkels te vinden en wordt als erg functioneel ervaren maar Craft heeft aangegeven te stoppen met sponsoring in de schaatssport. 

Bioracer Schaatskleding

bioracerBioracer is een merk schaatskleding dat voorkomt uit de wielersport. Bioracer verkocht al een tijdje schaatspakken via de detailhandel en heeft ook online een aantal schaatspakken ontwikkeld waarvan je zelf online de kleuren kan samenstellen zoals het skatesuit van Lycra- caro- of thermostof, en het zeer snelle, in samenwerking met Gerard van Velde ontwikkelde, Mach2 Spint- of allroundpak.  

Lees meer: Bioracer Schaatskleding

Lorini Schaatskleding

LORINILorini is een merk schaatskleding wat niet in de winkel te vinden is maar via de online shop van Lorini. Lorini heeft losse producten te koop maar is eigenlijk gespecialiseerd in custom made sportkleding voor bedrijven en verenigingen. De Lorini producten kunnen dan geheel naar eigen ontwerp en wens geproduceerd worden. De collectie van Lorini bevat schaatspakken bestaande uit wedstrijdpakken, speedpakken, marathonpakken en thermopakken. Ook schaatsbroeken en Jacks horen tot de collectie.