Schaatsen slijpen kan je zelf leren!

schaatsen slijpen met een slijptafelSchaatsen slijpen kan je zelf leren. Voor wie vaak schaatst krijgt eerder botte schaatsen en dan is het gemakkelijk als je zelf schaatsen kan slijpen. Want zelf schaatsen slijpen is niet alleen goedkoper,  je kan ook slijpen wanneer jij dat wil en zo ben je altijd verzekerd van scherpe schaatsen. Dat scherpe schaatsen beter schaatsen hoeven we niemand te vertellen. Bekijk hier hoe je schaatsen moet slijpen en zorg dat je schaatsen altijd scherp zijn met de juiste ronding voor je naar de kunstijsbaan gaat of een mooie toertocht gaat schaatsen .......  

Lees meer over schaatsen slijpenSchaatsen slijpen kan je zelf leren!

Schaatsen slijpen met de Sharpmaster getest!

Sharp-Master-voor-web-site

De sharpmaster is een handig gepatenteerd slijpapparaatje voor schaatsen. Maar bij veel ervaren schaatsers is er scepsis. Zij zijn gewend de schaatsen met slijpsteen en slijptafel en zo de schaats precies haaks te slijpen. Of de sharpmaster tot hetzelfde resultaat leidt is door ons getest en kwamen tot de conclusie dat schaatsen slijpen met de Sharpmaster vooral een kwestie van vertrouwen is.

 

Lees meer: Schaatsen slijpen met de Sharpmaster getest!

Ronding slijpen met de Twin Rocker

TwinRockerHet slijpen van de ronding van de schaats gebeurt meestal met een aparte rondingsmachine. Een nieuwe ontwikkeling betreft de TWIN Radius Rocker Machine. De Twin rocker is een compacte rondingslijpmachine waarmee je schaatsen kunt ronden, slijpen en afbramen in één opstelling. De complete set is licht in gewicht en dus eenvoudig mee te nemen. Door het gebruik van een Dremel Multitool voorzien van accus heb je zelfs geen stopcontact nodig.

Lees meer: Ronding slijpen met de Twin Rocker