Forte Schaatskleding

forte-sportswearForte is een bekend merk in schaats- en wielerkleding. Producent achter Forte is de Nederlandse schaats- en wielerkledingfabrikant Sportconfex van Bert  van der Tuuk en zijn vrouw Kaska Rogulska (wereldkampioene masters B bij de Dames).

Forte-Alpe-dHuZesHet schaatskledingmerk Forte

Forte richt zich zowel op topsport als op maatwerk voor bedrijfsleven en de verenigingssport. Forte komt vanaf de winter 2014-2015 ook met een nieuwe confectie schaatskleding lijn in de schaatswinkel. In de wielersport is Forte erg bekend geworden als leverancier van de kleding van de Alpe D’huzes. 

Kernwaarden Forte schaatskleding

Forte biedt hoogwaardige kleding zijn. en wil de beste leverancier zijn tegen een normale prijs. Alle fietsbroeken, zelfs de basisbroeken worden bijvoorbeeld met de beste zemen geleverd, er worden geen concessies in gedaan. Ook niet als de klant een lagere prijs wil. Kwaliteit staat voorop.

Sportconfex voor de topsporter

Forte Corendon schaatspak

Voor schaatstoppers claimt Sportconfex van alle schaatskledingfabrikanten de snelste pakken te bieden. Er is technisch steeds meer mogelijk door gebruik van nieuwe materialen. De snelle pakken worden gerealiseerd op basis van wetenschappelijk onderzoek waarbij aerodynamica, compressie en pasvorm het meest bepalend zijn. Van de 51 medailles tijdens de winterspelen van Sochi 2014 gingen er 49 naar rijders die schaatsen in een schaatspak dat gemaakt is door Sportconfex. Want Sportconfex was ook de fabrikant achter de pakken van Craft waar het Nederlands team een contract mee had. Overigens stopt Craft met het produceren van maatwerk schaatskleding.

Maatwerk schaatspakken

Forte close up

Het leveren van pakken aan topsporters is een stressvolle klus. Want hier is sprake van 100% maatwerk en hierbij worden de grenzen van het onmogelijke opgezocht. Hierdoor treed eerder een probleempje op dat snel opgelost moet worden. Rijders kunnen op het allerlaatste moment voor een belangrijke race nog wensen hebben. Daar moet je altijd voor klaar staan en Sportconfex was daarom met een team in Sochi aanwezig om de schaatstoppers bij te staan waar nodig. Een voorbeeld hiervan was het scheuren van het schaatspak van Marrit Leenstra, vlak voor de start van haar Olympische 500 meter.

Innovaties Forte en Sportconfex

De snelste schaatspakken bestaan uit 5 verschillende materialen. Vooral in het materiaalgebruik zit de grootse innovatie. Van de 5 verschillende materialen zijn er de laatste Olympiade 3 vernieuwd en dat zal ook de komende 4 jaar weer gebeuren. Elk materiaal heeft zijn eigen rekbaarheid. Elk weefpatroon heeft een eigen structuur en aerodynamische eigenschappen. Deze eigenschappen worden ingezet om op een steeds hoger niveau uit te komen. Daarvoor wordt continu gezocht naar wetenschappelijk bewijs door tests in windtunnels.

Forte als leverancier van schaatskleding en fietskleding

coredon schaatspakForte schaats- en fietskleding is dus binnenkort verkrijgbaar in de winkel, op maat voor topsporters en semi-professionele sporters, voor verenigingsporters en voor het bedrijfsleven.

Forte Tuning van schaatspakken voor de topsporter

Topsporters van de landen- en merkenteams komen in aanmerking voor de snelse pakken, de laatste nieuwtjes en met hen worden de pakken volledig getuned. dat houdt in dat Forte altijd aanwezig is bij de eerste worldcup plus daarna nog 5 worldcups om pakken naar wens aan te passen. 

Forte voor verenigingssporters of semi-professionals

Forte schaatspak 2

Voor ploegen en verenigingssporters en de semi-professionele sport biedt Forte een zeer interessante afgeleide van alle topmodellen. Alle principes op het gebied van aerodynamica, compressie en pasvorm kunnen hier worden toegepast. Ook dat kan op maat, maar niet volledig geïndividualiseerd en getuned. Er wordt minder geëxperimenteerd en om fouten te voorkomen worden minder grenzen opgezocht en iets meer op duurzaamheid gelet. Je zou het semi-confectie kunnen noemen. Kleuren zijn te kiezen, maten staan vast maar kleine modificaties zijn mogelijk. Als je als club een bestelling doet zijn passessies mogelijk. Forte komt dan naar de club toe.

Forte sportkleding voor het bedrijfsleden

In het bedrijfsleven is het meer en meer gebruikelijk om met collega's of vanuit relatiemarketing gezamenlijk met klanten te sporten. Vaak gebeurt dit in clinics en de deelnemers fietsen dan vaak in een mooi tenue dat gemaakt wordt door Forte. Dus ook het bedrijfsleven kan bij Forte terecht.

Forte Schaatskleding in de winkel

In de gemiddelde schaatswinkel was tot op heden nog nauwelijks schaatskleding van Forte te koop. Dat gaat nu veranderen. Want Forte komt met een compleet nieuwe confectielijn die vanaf het komende schaatsseizoen in de schaatswinkel verkrijgbaar is.

Forte maatwerkbestellingen

Forte schaatspak

Wie maatwerkkleding van Forte wil bestellen, of het nu gaat om individueel maatwerk,  lokale teams, clubs of verenigingen. Kan terecht bij Forte. Maatwerkbestellingen kunnen het beste in of voor de zomer gedaan worden om in de winter een team of club compleet in het nieuw te kunnen steken. Het geboden maatwerk gaat dan om kleurstelling, model en pasvorm.

Online offertes aanvragen kan altijd en ook een online bestelling is mogelijk. Via schaatspakken.nl is er een kleurenconfigurator beschikbaar. Daar stel je je eigen kleuren samen. Prijzen zijn vooraf moeilijk vooraf aan te geven. De prijzen voor individuele bestellingen varieren vanaf €89.95 voor een schaatsjack tot €119.95 voor het thermo marathonpak of het wedstrijdpak of €415.- voor een rubberen schaatspak.Diverse opties maken de prijs hoger of lager, dat is vooraf moeilijk aan te geven en gaat volledig op maat. Voor groepen wordt gewerkt met staffels aan de hand van het aantal bestellingen. Individueel maatwerk is uiteraard duurder dan confectie voor een hele groep.

Bij groepen kunnen er wel eens nabestellingen nodig zijn. Deze gaan in de regel sneller dan een eerste bestelling. De prijs kan dan nét iets hoger uitpakken maar als nabestellingen verzameld worden tot groepjes dan kan dat reuze meevallen.