Hunter Schaatskleding

logo hunterHunter en Bioracer zijn bekende merken in schaats- en wielerkleding. In 2011 werd Hunter overgenomen door  Bio-Racer. Bioracer is in de Benelux marktleider op het gebied van gesublimeerde wielerkleding. Vanaf de oprichting van Bioracer draait het al om biomechanica. Hunter profiteert sinds de overname van deze samenwerking terwijl het zelf ook al meer dan 25 jaar teamkleding maakt.

Topsport als vertrekpunt voor eigenschappen Hunter

Michel Mulder Hunter

Bij topsport en topprestaties zijn het de details die het verschil maken. Kleding wordt in samenwerking met topsporters ontwikkeld vanwege hun visie en ervaringen. Daardoor is Hunter in staat kleding te maken voor topprestaties. Het gaat dan om details met betrekking tot pasvorm, comfort, kwaliteit en Aerodynamica. Daarvoor gebruikt Hunter de beste materialen. Dit betekent echter niet dat de kleding van Hunter alleen voor topsporters is. Hunter streeft er naar om kwalitatief hoogwaardige teamkleding te maken voor iedere enthousiaste sporter die zijn eigen unieke (top)prestatie wil leveren.  Alles gebaseerd op de ervaringen vanuit de topsport.

Kernwaarden Hunter

Niet voor niets kiest Hunter passie, vertrouwen, dienstbaarheid en innovatie al kernwaarden. De medewerkers van Hunter hebben passie voor schaatsen, voor innovatie, voor design en voor klantentevredenheid.  Want kleding is volgens Hunter het visitekaartje van een team, vereniging of bedrijf. Elke bestelling is een belofte die Hunter waar wil maken. In een bestelproces draait het om communicatie, elkaar aanvoelen en inspelen op de wensen van de klant.

confectie schaatspakken hunterInnovatie door Hunter

Hunter en Biroracer innoveren continu en werken samen met hogescholen en universiteiten in binnen- en buitenland. Snelheid wordt bepaald door pasvorm en Aerodynamica. Daarom worden tests gedaan in de wereldvermaarde windtunnels van het FES instituut en Delft. Snelheid en effect zijn moeilijk te objectiveren. Windtunneltests voor schaatspakken zijn oa gedaan met Iwan Skobrev. Maar het effect kan voor iedereen anders zijn door persoonlijke voorkeur, anatomische eigenschappen en/of schaatstechniek en stijl.

Schaatskleding voor individu, team, club of vereniging

In de gemiddelde schaatswinkel is er volop schaatskleding van Hunter te koop. Allen hoogwaardig van kwaliteit maar niet op maat. Voor individuen die een maatwerkbestelling willen plaatsen of  lokale teams, clubs of verenigingen kent Hunter een maatwerktraject. Maatwerk kan gaan om de kleurstelling, bv clubkleuren, maar ook om pasvorm. Op amateurniveau zijn windtunneltests niet mogelijk  maar voor maatwerkbestellingen worden door Hunter wel  passessies georganiseerd. Dat kan in Heerenveen of lokaal op een clubavond als er meer dan 10 pakken besteld worden. Vooraf passen is belangrijk om de juiste maat te bestelle. Bij maatwerk speedpakken wordt ook de pasvorm op de persoon afgestemd en worden alle lichaamsafmetingen opgenomen evenals persoonlijke wensen. Daarna volgt het productieproces. Zodra de schaatskleding gereed is volgt desgewenst een nieuwe passessie waarbij nog een paar laatste aanpassingen gedaan kunnen worden.

hunter skeelerpakOnline bestellen versus persoonlijk

hunter bestelformulierBestellingen kunnen het beste in of voor de zomer gedaan worden om in de winter een team of club compleet in het nieuw te kunnen steken. Online bestellen is mogelijk. Er is een kleurenconfigurator die binnenkort verbeterd wordt. Daar stel je je eigen kleuren samen en worden alle maten opgevraagd. Maar voor wie een exclusief ontwerp wil zit de ontwerpafdeling van Hunter klaar. En maten kunnen ook persoonlijk opgenomen worden. Prijzen zijn vooraf moeilijk vooraf aan te geven. Er wordt gewerkt met staffels aan de hand van het aantal bestellingen. Individueel maatwerk is duurder dan confectie voor een hele groep. Diverse opties maken de prijs hoger of lager.