Welke schaatsen op natuurijs?

 Ga je schaatsen op natuurijs? En wil je een lekker comfortabel paar schaatsen aanschaffen? Kijk dan eerst wat voor schaatser je bent. Op deze pagina vertellen wij meer over het passen en kopen van schaatsen. Lees hier onder ons advies over schaatsen op natuurijs......

 Natuurijs schaatsen voor wedstrijdschaatsers

De meeste wedstrijdschaatsers gebruiken dezelfde schaatsen als op de kunstijsbaan. Ze gaan gewoon met blote voeten in hun schaatsschoen en dragen neopreen hoezen voor de warmte. Soms monteren ze een ander ijzer. Het is wel prettig om de voorkant van je ijzer een beetje weg te slijpen zodat je wat makkelijk over scheuren in het natuurijs heen rijdt. Als een wedstrijdschaatser op natuurijs gereden heeft zal hij daarna altijd zijn schaatsen slijpen. Natuurijs maakt de schaatsen snel bot.

Natuurijs schaatsen voor ervaren toerrijders

Veel ervaren toerrijders rijden op schaatsen zoals bijvoorbeeld de Viking Marathon. Vaak dezelfde als op de kunstijsbaan, maar er zijn ook toerrijders die er een paar Zweedse Schaatsen op nahouden. Lekker comfortabel en warm, dichter bij het ijs en veiliger bij scheuren. 

viking unlimitedNatuurijsschaatsen voor beginners

Voor beginners op natuurijs zijn comfortnoren of combinoren erg comfortabel. De hoge stevige schoen is erg prettig voor mensen met zwakke enkels en nog wat minder balans. Denk bij comfortnoren of combinoren aan de Viking Combi 2 of de Viking Unlimited. De schoenen van deze schaatsen zijn wat warmer en geven veel steun. Prima om je eerste toertocht op natuurijs mee te schaatsen. Ga je eenmaal op schaatsles en raak je meer gevorderd, dan zal je deze modellen op een gegeven moment ontgroeien. 

Klik hier als je schaatsen wil vergelijken?