Een eigen rubber Speedpak op maat? Hoe werkt dit bij Hunter?

beslist.nlElk Olympisch schaatsseizoen is het zover. Weken voor de start van de spelen brandt in de media de discussie los. Welke schaatsers hebben het snelste schaatspak? Hebben de Nederlanders de beste leverancier voor hun snelle rubberen schaatspakken? Over welk schaatspak beschikt de concurrentie? Welke technologie wordt toegepast? Voor de Amerikanen ontstond een zogenaamd schaatspakken-echec met het schaatspak van Under Armour tijdens de spelen van Sochi. Maar wat als je nu als individueel, gewestelijk of clubrijder of in klein teamverband ook wil beschikken over een snel rubber schaatspak? Wij bestelden een rubber speedpak bij Hunter.

Hunter Schaatspak

 

Een Hunter rubber schaatspak op maat

Schaatstest ging op onderzoek uit. Wij beschreven de processen voor het bestellen van een rubber schaatspak bij Forte (Sportconfex) en bij Hunter, de grootste leveranciers van snelle schaatspakken. We namen de proef op de som door bij Hunter ook een speedpak op maat te bestellen. 

 

Een Hunter speedpak voor topsporters en subtoppers

HunterSpeedpakFront

Voor topsporters en subtoppers die het maximale uit hun sport willen halen draait het om pasvorm, comfort, kwaliteit en Aerodynamica. Daarvoor gebruikt Hunter de beste materialen. De pakken zijn samen met sporters, hogescholen en universiteiten ontwikkeld en getest in windtunnels. Wil je als individu, gebaseerd op deze ervaringen een maatwerk speedpak dan kan je in Heerenveen terecht bij Hunter. De details over Hunter beschreven wij elders op onze site. De pasvorm wordt volledig op jou als persoon afgestemd en alle lichaamsafmetingen worden zorgvuldig opgenomen in combinatie met al je persoonlijke wensen. Na het productieproces volgt desgewenst een nieuwe passessie waarbij nog een paar laatste aanpassingen gedaan kunnen worden. Denk aan het het lokaal verruimen of strakker maken van het pak. 

 

Ervaringen met het Hunter Schaatspak

HunterSpeedpakBack

Het online zelf ontworpen pak is uiteraard geheel naar eigen smaak gemaakt. Daar valt weinig op af te dingen. Je bepaalt tenslotte zelf wat je mooi vindt. De eerste indruk van het pak is prima. Kwalitatief mooi gemaakt, stevige rits en mooie materialen. Daar waar ik bij elk ander schaatspak erg veel moeite had om het strakke pak aan te trekken schiet je vrij gemakkelijk in het Hunter schaatspak. De soepele stof van armen en benen is flink rekbaar waardoor je er gemakkelijk doorheen glijdt.  Het rubber zit strak waar het strak moet zitten en biedt compressie. Maar het pak knelt nergens. Daar waar ik bij al mijn eerdere schaatspakken knelling onder de oksels voelde zit het Hunter Schaatspak comfortabel. 

Schaatsen met het Hunter Schaatspak

HunterSpeedpakSleeve

In de schaatshouding zit het pak het lekkerst. Rechtop staand wordt je als het ware wat in elkaar gedrukt. Diep zittend zit het pak zoals het bedoeld is. Door de soepele stof in armen en benen is de bewegingsvrijheid prima. Een fijn pak om in te trainen, maar vooral bedoeld om er een wedstrijd in te rijden. Onze ervaring is dat een subtopper met een pak als dit al snel een seconde per ronde wint ten opzichte van een lycra schaatspak. Je moet natuurlijk zelf hard trainen en sterker worden, maar als je met een rubber schaatspak de weerstand kan verlagen heb je dubbel voordeel.