Schaatsen kopen? Vergelijk klapschaatsen, noren, comfortnoren en skeelers

MAPLE Skate neemt RAPS schaatsen & skeelers over

overname rapsMAPLE, een internationaal gevestigde naam in shorttrack, langebaan- & marathonschaatsen met oud schaatser Erik Hulzebosch als eigenaar, heeft laten weten schaatsfabrikant Raps over te nemen. Maple en Raps geven aan samen veel kansen te zien. Beide partijen vullen elkaar prima aan in de verschillende marktsegmenten waarin beiden actief zijn. Het  innovatieve Raps dat diverse vernieuwingen in de schaats- & skeelersport introduceerde, (haaienpak, aluminium frames) heeft sinds 1987 een sterke positie in het schaatsen verworven. Onder andere met het winnen van de ANWB verkiezing “Beste schaats van Nederland”.

Maple en Raps in de Wielersport

Los van de schaats- en skeelermarkt biedt de aankoop ook mogelijkheden tot de sterk groeiende wielermarkt. Sinds enige jaren produceert Raps wielerschoenen en zet deze af binnen een eigen dealernetwerk. De wielersport kent vele beoefenaars en is in omvang een veelvoud van de schaats- & skeelermarkt. Het distributiekanaal, alsook de beoefenaars van schaatsen en skeeleren kent een grote overlap met het fietsen.

Het integreren van de wederzijdse kennis inzake het schaatsen, skeeleren en wielrennen  zal verdere innovatie binnen beide merken blijvend stimuleren. De komende periode zullen partijen gebruiken om de gezamenlijke bedrijfsvoering en - waar nodig - integratie verder uit te werken. In Almelo werken op dit moment 11 mensen.

De huidige eigenaren van Raps, de heren Cuperus & Nijkamp blijven verbonden aan de nieuwe combinatie. Cuperus zal actief blijven binnen de commerciële kant van de nieuwe onderneming. Nijkamp blijft als adviseur verbonden aan het bedrijf.