Raps Vulture Woman Only

WitZwartRoodVultureRaps introduceert een nieuwe inline Speed Skate schoen speciaal voor dames gemaakt van leer, lorica en carbon. Op Schaats- en skeelertest een korte presentatie...

De Vulture Woman heeft ‘haar op de tanden’; een mannenvoet zal zich er niet eenvoudig in kunnen nestelen. De gebruikte leest is samen met leestenspecialisten vervaardigt speciaal voor de vrouwenvoet. Met het introduceren van een vrouwenschoen op een specifiek voor de vrouwen vervaardigde voetvorm zet Raps een nieuwe stap in het optimaliseren van de pasvorm.  

Daar waar in het schaatsen door het gebruiken van thermoplastische materialen (door hitte vervormbaar) de schoen nog om een vrouwenvoet kan worden ‘gevouwen’ is dat in het skeeleren door het gebruiken van ‘hardere’ schoenen minder eenvoudig.  Met een vrouwenleest zal de pasvorm direct al aanzienlijk beter zijn en aangezien de zool vervormbaar is kan deze zelfs worden geoptimaliseerd aan de voet. De schoen is vervormbaar rond de enkel en aan weerzijden bij het 5e middenvoetsbeentje en de voetholte.

 

WitZwartRoodVultureDe zool is grotendeels gemaakt van carbon fiber en in de hartlijn van de voet verstevigd met glasvezel.  De schoen heeft een ‘upper’ gemaakt van leer & lorica. Lorica is een Italiaanse leervervanger. Prettiger aangezien ze kleurvaster en ook goed ademend is.  Het gewicht van de schoen start bij 357 gram. De maatvoering voor de schoen is maat 35 tm 41. Grotere maten zijn verkrijgbaar speciaal op bestelling (tm 44).  De standaard montage afstand bedraagt 195mm. 

Het model is tevens als maatschoen verkrijgbaar.De schoen kent een adviesprijs van Euro 450,-.